dekentje

Herfst

HERFST 

Het is een van onze favoriete seizoenen. Ons bos verandert van kleur. Het vuur voelt heerlijk warm.Thuishebben we lekker de kaarsjes aan en kruipen we heerlijk onder ons dekentje.

De herfst is een seizoen met veel geweldige kenmerken.

Bladeren veranderen van kleur: In de herfst veranderen de bladeren van kleur. Veel loofbomen krijgen warme tinten zoals rood, oranje en geel voordat de bladeren uiteindelijk vallen. Heerlijk om door heen te banjeren. 

Koeler weer: Na de warme zomermaanden koelt het weer in de herfst af. De temperaturen kunnen variëren, maar over het algemeen wordt het koeler, vooral 's nachts. Lekker naar buiten met een dikke jas en muts en rode wangen krijgen. 

Terugkeer van warme dranken: Met de koelere temperaturen kiezen we vaker warme dranken in plaats van koude, zoals thee, koffie, en warme chocolademelk. 

Verandering in daglichturen: De dagen worden korter en de nachten langer naarmate de herfst vordert. Dit kan invloed hebben op de dagelijkse routines en activiteiten. 's Ochtends donker als je wakker wordt, en 's avonds in het donker thuis komen. Je bent minder actief, maar gelukkig is met kaarsjes aan super gezellig in huis. 

Voorbereiding op de winter: We bereiden ons voor op de winter door het huis winterklaar te maken, warme kleding tevoorschijn te halen en tuinen winterbestendig te maken.

Sfeer van gezelligheid: De herfst wordt vaak geassocieerd met gezelligheid. Mensen trekken zich meer terug binnenhuis, genieten van kaarslicht en maken het gezellig met dekens en warme kleuren. Wij kunnen hier enorm van genieten.

Wij hebben een heerlijke deken in de shop. Een visgraat deken van Madeathand. Lekker voor een middagje of avond met een boekje op de bank.

Liefs,

Jacquelien

Terug naar blog