Etherische olie december

Etherische olie december

Je herkent het vast wel dat een bepaalde geur of smaak je naar een bepaalde sfeer of herinnering brengt.

Bij kaneel denk we vaak aan de feestdagen, Kerstboom, gezelligheid, pepernoten en warme chocolademelk met gevulde speculaas, familie bezoeken en kaarsjes aan. En dan lekker onder een dekentje een romantische film kijken. 

In december worden vaak etherische oliën gebruikt die passen bij de winterse sfeer en feestdagen. We willen een aantal populaire oliën die veel gebruikt worden in december met je delen. 

Pepermuntolie: Pepermunt heeft een verfrissende en opwekkende geur. Het kan helpen om de geest te verhelderen en kan ook nuttig zijn bij het verlichten van hoofdpijn.

Dennenolie (bijvoorbeeld Siberische den of grove den): Dennenolie heeft een aardse, bosachtige geur die doet denken aan kerstbomen. Het kan een kalmerende en opbeurende sfeer creëren.

Kaneelolie: Kaneelolie heeft een warm, kruidig aroma dat perfect past bij de winter. Het geeft een gevoel van gezelligheid en warmte.

Kruidnagelolie: Kruidnagelolie heeft een rijke, kruidige geur en staat bekend om zijn verwarmende eigenschappen. Het kan een gevoel van comfort en warmte geven.

Vanilleolie: Vanille heeft een zoete, geruststellende geur. Het kan een gevoel van ontspanning en tevredenheid bevorderen.

Sinaasappelolie: Sinaasappelolie heeft een frisse, zoete geur. Het kan een opbeurend effect hebben en helpen bij het verminderen van stress.

Gemberolie: Gemberolie heeft een pittige, aardse geur. Het kan helpen bij het stimuleren van energie en het verwarmen van de geest en het lichaam.

Je kunt deze oliën op verschillende manieren gebruiken. Gebruik deze olieën bijvoorbeeld in een diffuser.

Een diffuser met een mix van een aantal van deze oliën zorgt voor een feestelijke en warme sfeer in huis tijdens de decembermaand.

Geniet van deze tijd!

Liefs,

Jacquelien 

Al onze oliën vind je hier

Terug naar blog